neděle 30. května 2010

MC5 - Kick Out the Jams (1969)

Kick Out the Jams, motherfuckers!!!! Při tomhle pokřiku mám vždycky chuť prohodit svoji malou televizku skrz okno. Naštěstí se ovládám. Zatím.

Neuvěřitelné jak brutální a syrový živák natočila tahle parta detroitských vandalů v době sladkých šedesátek. Muzika místa ostrouhaná ne na kost, ale na samotnou kostní dřeň. Nařvané, ohulená, sršící energií, drtící slabé povahy. Dokonce i nevinné blues Motor City Is Burning je zprzněno způsobem krutozlým a to se raději ani nezmiňuji o psychopatickém psychedelickém kousku Starship.

Výtka. Politický podtext, fuj fuj...  MC5 byli po čertech angažování a já se přiznám, že agitku v muzice nemusím. Proslovy typu "brothers and sister, bla bla bla..." tedy prostě musím přežít.

Ale jinak je to řežba největšího kalibru, která by neměla ve sbírce správného výtržníka chybět. Dobové rádoby hard kapely jsou v porovnání s MC5 uslintaní žabaři. Tudíž, chcete-li vidět, že i v 60. letech to některé kapely uměli drhnout až krev z rukou stříkala, tak si schválně pusťte debutovou desky téhle americké bandy. Z téhle muziky musely slézt zhuleným hipíkem jejich špinavé nehty... 80%


All tracks composed by MC5; except where indicated

1. "Ramblin' Rose" (Fred Burch, Marijohn Wilkin) – 4:15
2. "Kick Out the Jams" – 2:52
3. "Come Together" – 4:29
4. "Rocket Reducer No. 62 (Rama Lama Fa Fa Fa)" – 5:41
5. "Borderline" – 2:45
6. "Motor City Is Burning" (Fred "Sonic" Smith credited with writing the song although it was written by Al Smith) - 6:04
7. "I Want You Right Now" (C. Frechter, L. Page) – 5:31
8. "Starship" (MC5, Sun Ra) – 8:15

Personnel

* Rob Tyner - vocals
* Wayne Kramer - Lead Guitar, Backing vocals
* Fred "Sonic" Smith - Rhythm guitar, Lead Guitar, Backing Vocals
* Michael Davis - bass
* Dennis Thompson - drums
* Brother J. C. Crawford - spiritual advisor


Žádné komentáře:

Okomentovat