úterý 15. prosince 2009

The Beatles - Magical Mystery Tour (1967)

Magical Mystery Tour mi vždycky přišla jako něco mezi psychedelickým kompaktním Stg. Pepperem a stylovou roztříštěností White Alba. Takový zajímavý mezičlánek, kde se nalézá jedna z mých nej songů od Beatles - Strawberry Fields Forever.

SFF je úžasná záležitost, kde mi vždycky v pasáži před větou "Strawberry Fields" běhá mráz po zádech. Ten odpich, ty dunivé bicí... Už mi tu chybí jen nějaký ten drogový opar... :)

Další mojí oblíbenou krasotinkou je rockově znící I am the Walrus, která má text... No, i velmi zvláštní je slabé slovo a pokud jste neviděli klip, tak to zkuste napravit. To je teprve úlet.

Kromě těchto mých oblíbených je MMT vcelku pestrá deska, kde se vedle sebe nachází třeba popárna Hello Goodbye, Harrisonova zasněná Blue Jay Way a tradiční Beatlesácká odrhovačka All You Need Is Love. Celkově mám Magical Myster Tour velmi rád a věřím, že bude excelentním přírustkém ve vaší sbírce. Ačkoli bych se divil, kdyby tam nebyla. Pro mě trošku slabší než nejlepší desky Beatles, a tak 4/5.


2 komentáře:

  1. jj, magical mystery tour je super deska, ono celý tohle období psychedelie je velmi pěkný. Skladby jako I am the walrus nebo Lucy in the sky with diamonds (Sgt. Pepper) jsou prostě nezapomenutelné! Hezká recenze :-) Mimochodem film už jste/jsi viděl? Dobrej úlet:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za pochvalu. K těmhle deskám se dá vracet neustále :) Film jsem bohužel neviděl, ale zkusím to někdy napravit :)

    OdpovědětVymazat