středa 4. listopadu 2009

The Boys Next Door - biografie


Počátky kapely The Boys Next Door bychom měli hledat na soukromé Caulfield Grammar School na předměstí Melbourne, kde se prolnuly dráhy následujících pánů. Nick Cave (zpěv), Mick Harvey (kytara) a Phill Calvert (bicí) zformovali v roce 1973 hudební uskupení, kde je ještě doplňovali nejrůznější místní muzikanti a tato banda přehrávali hity proto-punk/glam-rockových hudebníků typu Lou Reeda, Sensational Alex Harvey Band, Roxy Music a dalších.

Po ukončení studia v roce 1975 přichází do kapely další stálý člen, Tracy Pew a vládne nástroji basovému. O rok později už kapela koncertuje pod jménem The Boys Next Door a dochází i ke změně hudební orientace na vlastní produkci, která je silně ovlivněna rozpukem punku v Británii a místními slavnějšími soubory The Saints nebo Radio Birdman.

Kapela si rychle získávala fanoušky svými divokými vystoupeními, ale i nezřízeným životem plným chlastu, drog atd. Inu, prostě punk... A hoši byli natolik úspěšní, že jim místní úspěšná nahrávací společnost Mushroom nabídla kontrakt. To už byl kapele druhý kytarista, Rowland S. Howard. Byly natočeny celkem 2 session ze kterých byla zkompilována jejich jediná deska, která dostala název Door, Door a mimo jiné obsahovala populární song australských punkerů Shivers. A nutno říct, že deska byla na místní poměry poměrně úspěšná.

Jenomže ke sklonku 70.let se začal styl kapely rapidně měnit a začal mít daleko větší experimentální sklony a kapela se přesouvá do Lodnýna, kde spolu se stylem mění i jméno - The Birthday Party. Ale to už je jiný příběh. :)
.

Žádné komentáře:

Okomentovat