čtvrtek 5. listopadu 2009

Sea Level - biografie


Členové americké kapely Allman Brothers Band Chuck Leavell (klávesy), Jaimoe (bicí) a Lamar Williams (basa) fungovali částečně svébytně i za života své mateřské kapely, když na koncertech v letech 1975-6 samostatně začínali koncerty.

Po rozpadu ABB v roce 1976 pánové pokračovali ve společném hraní a přizvali k sobě ještě kytaristu Jimmy Nallse. Vznikla tak kapela Sea Level (název je fonetický přepis jména C. Leavell), která ve své tvorbě silně kombinovala rockové a jazzové prvky.

Čtevřice uzavřela smlouvu s firmou Capricorn a v roce 1977 vydává eponymní debut, po jehož vydání se Sea Level rozšiřuje o tři členy. Do kapely tak přichází kytarista Davis Causey, perkusák George Weaver a saxofonista a klávesák v jedné osobě Randall Bramblett. Septet vydává další dvě desky, Cats on the Coast (1978) a On the Edge (1978). Po jejich natočení se do obnovených Allmanů vrací Jaimoe a kapelu také opouští Weaver. Náhradníkem se stává Joe English s kterým kapela tvoří desky Long Walk On a Short Pier (1979) a i poslední počin Ball Room (1981) na kterém se podílel nový perkusák Matt Greeley.

V roce 1981 kapela ukončuje svoji činnost.

Chuck Leavell se uplatňuje nadále jako studiový hráč a producent např. s Rolling Stones. V roce 1998 vydává sólovou desku What's In That Bag?.

Lamar Williams umírá v roce 1983 na rakovinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat